Bila masa yang sesuai untuk buat lagu produk?



Sekarang! Hahaah just kidding, actually semalam.

Banyak orang especially pemilik bisnes dia nak buat lagu untuk brand dia, mereka tanya;

“BILA masa yang sesuai untuk buat lagu produk ni?”

So jawapan saya macam ni;

First sekali, bila kita nak buat lagu bro duk ni kita kena tahu kita dah ready ke belum?

So satu benda penting bila nak buat lagu Plproduk ni ialah kita kena tahu yang, kita dah tak struggle untuk cari sales yang basic.

Maksudnya kita dah stable tapi kita nak explain lagi untuk kita buat sales lebih tinggi menggunakan teknik lagu produk.

Masa kita baru nak start lagu tu tak boleh menolong lagi sebab kita belum bina lagi trust.

Tapi bila break kita dah develop kita dah kena ada lagu dah.

Kedua, bila kita nak expand kita perlukan lagu sebab, bila kita dah jalan bisnes kita tak naik lagi, kita tak tahu cara nak naikkan branding lagi, jadi masa tulah kita perlukan lagu.

So lagu ni boleh menambahkan branding sekaligus menambahkan sales juga.

Kita kena buat lagu bila kita dah sedia sedia dari segi Sales, operation dan kapasiti kita.

Sebab kalau sales kita naik terlalu tinggi takut tak boleh nak cope.

Lagu produk ni memang amat efektif tetapi hanya buat bila kita dah betul-betul sedia nak menggunakannya.

Published by Mixology Music

Record Label, Hits Making, No 1 Jingle Producer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: