MIXOLOGY MEDIA

SIAPA DISEBALIK MIXOLOGY MEDIA?

DJ FUZZ

Sejak 8 tahun lalu, jika kita berbicara tentang lagu lagu hit di radio dan siapakah penggesek piring hitam atau (DJ) yang telah menaikkan persada muzik hip-hop dan pop kesatu tahap yang baru, seluruh Malaysia pasti bersetuju untuk menuding jari pada DJ FUZZ. Bukan saja dikenali ketika penampilan dentuman muzik yang padu di pusat hiburan, hasil karya lagu lagu pop dan hip hop, nama DJ Fuzz cukup sinonim dengan pencapaiannya menghasilkan muzik berkualiti di balik tabir. 

Farzwa De Attaher Emir atau DJ Fuzz dikenali kebanyakan peminat muzik hip-hop di Malaysia serta kelompok global bermula sejak tahun 1999, ahli kumpulan Teh Tarik Crew bersama Mizz Nina, Altimet & Fiquetional sebuah kumpulan Hip-hop yang telah menjadikan titik tolak kerjayanya dan kekal sebagai penggiat arena Hip-hop tempatan. Pada masa yang sama, DJ Fuzz juga kerap kali menyertai pertandingan DJ dan memenangi pertandingan seperti Vestax Extravaganza dan Kejuaraan Pioneer Digital tiga tahun berturut-turut.

Sebagai seorang DJ solo dan salah seorang kru DJ Stylustiks bersama DJ Cza & Uno PopShuvit, DJ Fuzz telah membuat banyak persembahan di luar Negara seperti UK, Ireland, Jepun, Taiwan, China Kepulauan Maldives dan Negara-negara serata Asia Tenggara

Kini, DJ Fuzz sudah mengurangkan aktiviti persembahan kerana optimis untuk membina empayar dengan menubuhkan syarikat rakaman Mixology Music. Bermula dengan gah, nama-nama artis seperti Mark Adam, Waris, Hez Hazmi, Juzzthin dan ramai lagi bintang popular bernaung di bawahnya. Bukan itu sahaja, DJ Fuzz turut mengendali syarikat penerbitan muzik Mixology Publishing dan pelbagai perniagaan yang lain.

Sekarang, DJ Fuzz aktif dengan membuat lagu produk untuk bisnes-bisnes yang ingin meningkatkan marketing dan branding bisnes mereka. Antara brand yang pernah bekerjasama dengan kami adalah Perodua Axia, Lima Waktu, Nippon Paint, Watsons, AuraWhite dan banyak lagi…

%d bloggers like this: