Unique Selling Point

USP

Apakah itu USP?

Apakah itu USP dalam lagu produk?

Setiap brand yang nak nampak lain pada lain dia gunakan element di dalam marketing.

USP- Unique selling proposition

Dimana kalau kita ada satu produk:

Contohnya saya ada buku, macam mana saya nak buat buku ni lagi power daripada buku competitor kita?

Dia ada unique features yang membuatkan dia berbeza daripada competition kita.

Jadi bila kita buat lagu produk yang berbeza daripada competitor kita, kita boleh shine lebih daripada mereka.

The song itself ada USP yg membuatkan dia lebih unik, ditambah lagi dengan produk kita yang ada USP yg menarik.

That’s Why bila kita buat lagu produk kita kena ada unique selling proposition (USP)

Jadi kita bukan setakat buat lagu je. Sesiapa pun boleh buat lagu macam tu.

Lagu kita kena stand out daripada lagu-lagu brand lain.

Pastikan apabila anda membuat lagu produk buatlah dengan team single yang arif tentang bidang Marketing dan Branding.

Good luck!

Published by Mixology Music

Record Label, Hits Making, No 1 Jingle Producer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: