Tangkap perhatian pendengar dengan lagu produk, macam mana?

Okey Macam mana kita nak buat lagu produk yang boleh menangkap perhatian pendengar?

Jawapan dia simple je

Kita kena buat lagu yang catchy dan simple

So Apakah maksud Catchy ni?

Kita buat lagu yang boleh menangkap di kepala audience. Contohnya, bila kita buat lagu, kita buat lirik yang berulang-ulang sehingga melekat di kepala semua orang.

Itu yang membuatkan dia catchy.

So Apakah formula yang membuatkan dia catchy?

First sekali dia kena lain daripada lain. Sebab dia orang lain pun buat lagu juga, jadi macam mana kita nak stand out?

The only thing dia membuatkan dia lain daripada lain ialah melodi dia kemudian lirik dia.

Pada mulanya ada sesetengah lagu yang boleh annoy orang, tetapi lama kelamaan dia boleh membuatkan dia terngiang ngiang di telinga orang.

That’s why kita kena buat lagu produk tu catchy dan simple.

Sebabnya kalau kita buat lagu yang berjela-jela orang susah nak ingat, dan dia susah nak melekat kat kepala orang.

Jadi kita kena ingat objektif kita kita nak dia disukai oleh ramai orang dan ramai orang ingat.

Jadi kesimpulannya kita kena buat lagu produk yang simple tetapi senang nak ingat.

Published by Mixology Music

Record Label, Hits Making, No 1 Jingle Producer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: