Strategi marketing untuk lagu produk anda!

Business founder!!

Kepada semua business founder yang dah ada lagu produk sendiri yang dah ada jingle sendiri saya ada satu strategi yang simple tapi power yang korang boleh gunakan untuk naikkan branding dan marketing. So salah satu cara founder founder top buat bila dah ada lagu sendiri ialah mereka buat contest.

So contest-contest nie dibuat di sosial media di Instagram atau di Facebook. Contoh yang terbaik ialah sekarang ni dorang slalu buat ialah dekat tiktok dia orang akan ambil lagu-lagu dorang dan bagi kepada 10 ke 20 orang yang influencer dan buat challenge pakai lagu tu.

So dengan cara tu lagu tu akan jadi macam sentiasa on repetition. Ramai akan tengok sebab dorang influencer. Ramai akan tengok dorang.

So lagu tu akan ada dekat mana-mana dan beberapa ribu orang akan tengok. So lagu tu aku akan jadi terngiang-ngiang dalam telinga mereka yang terus convert kepada prospek dan terus jadi sales kepada brand.

So buatlah contest bila ada lagu produk

Published by Mixology Music

Record Label, Hits Making, No 1 Jingle Producer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: