Saiko orang bila buat lagu produk?

Bagaimana kita boleh buat lagu produk yang kita boleh gunakan psychological trigger untuk pembuatan lirik dan lagu?

Kita ada tiga cara untuk buat benda tu, first sekali ialah.

Perasaan ingin memiliki.

Tu maknanya bila kita buat lirik tu di mana dia orang rasa macam, “Eh nak kena belilah produk ni!”

Kita buat features features yang membuatkan mereka rasa, ” I need to buy this”

Nombor dua Kita boleh buat macam kita gunakan

Social Proof
Social proof ini macam, kita letak testimoni, dan kita tuliskan apa yang orang suka tentang produk tu dan siapa yang gunakan produk tu.

So benda-benda macam tu boleh ditulis dalam lirik lagu dan dijadikan sebagai sejenis testimoni kepada produk tu.

Teknik ketiga di dalam psychological trigger di dalam pembuatan lagu dia macam ni:

Kita dah buat features yang bagus dalam lagu tu, cerita-cerita dan highlight kan dia orang punya needs semua, in the end kita buat call to action.

Bila kita buat call to action tu kita macam, buat “Dapatkan sekarang, etc etc”

Jadi kita boleh gunakan psychological trigger di dalam penulisan lagu kita supaya target market boleh take action sekarang!

Published by Mixology Music

Record Label, Hits Making, No 1 Jingle Producer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: