Produk sama macam mana nak buat lagu produk yang berbeza?




Okey Mari kita gunakan contoh bisnes air kelapa

Cakap pasal air kelapa ni ada banyak orang kat luar sana yang jual air kelapa contohnya

Okey macam mana saya nak bezakan air kelapa saya dengan air kelapa competitor saya?

Katakanlah saya nak buat lagu untuk expand bisnes saya dan buat branding untuk menjual air kelapa saya. Macam mana saya nak buat lagu saya berbeza dengan lagu dia?

Kita jangan cerita pasal air kelapa ni sedap jer, sebab semua air kelapa sedap generally semua rasa sedap dan segar kan?

Bila kita buat lagu untuk air kelapa ni kita kena buat lagu tu dari segi marketing point of view.

Maknanya bila kita buat lagu dengan orang kita kena cari orang yang tahu buat marketing dan tahu buat bisnes dan dia boleh buat lagu yang kecil untuk brand anda, Supaya bila lagu tu keluar nanti dia akan membuatkan bisnes kita Berbeza dengan bisnes air kelapa lain.

Jangan sekadar buat lagu kelapa ni sedap, segar, sejuk, hijau gecause generally semua kelapa macam tu!

Jadi bila kita buat lagu kita cari penulis yang tahu marketing dan sales copy writing.

OK?

Published by Mixology Music

Record Label, Hits Making, No 1 Jingle Producer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: