Nak buat lagu produk pun perlu BRAND POSITIONING ๐ŸŽ‰


Macam mana nak buat lagu produk dengan menggunakan brand positioning?

So cara-cara nya ialah:

Bila kita nak buat lagu tu kita kena senaraikan Features, Advantages & Benefits (FAB) product itu.

Contohnya Katalah saya buat baju Melayu so dalam lirik lagu saya ada features dia contohnya kain daripada sutera, advantage dia bila pakai baju ni terasa selesa susah nak berpeluh, dan lepas tu kita list kan benefit dia.

Bila dalam lirik lagu tu kita buat positioning, orang akan macam,.
“Eh produk ni utk saya!”

That’s why bila kita buat lagu produk bukan sahaja cerita pasal brand sahaja, kita cerita pasal produk tu juga.

Jadi positioning strategy adalah amat berguna dalam pembuatan lagu produk kita.

Published by Mixology Music

Record Label, Hits Making, No 1 Jingle Producer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: