Brand yang baru nak up boleh buat lagu ke?



Orang tanya saya kalau saya punya brand tak famous lagi, boleh ke saya buat lagu produk?

Adakah ia berhasil?

Jawapan saya macam ni

Kalau brand kita orang belum tahu lagi, kita harus menggunakan lagu yang aktif supaya ramai orang tahu supaya jadi Viral. Supaya jadi buah mulut orang.

Daripada orang tak kenal terus orang kenal melalui lagu yang kita buat tu.

Contohnya katalah nama brand baru ni ABC. Selama ni orang tak baru dengar sebab ABC punya brand ni baru di pasaran.

Setelah lagu ABC dimain-mainkan selalu, ramai orang akan turut serta menyanyi dan orang akan ingat nama brand ni.

Tetapi untuk brand yang sudah dikenali bila kita buat lagu dia boleh menambahkan lagi brand awareness.

Jadi maksudnya bila orang dah kenal brand tu dan ditambah lagi dengan lagu, dia membuatkan lagi ramai orang akan kenal brand tu dan secara automatik menambahkan populariti Brand itu.

Jadi kesimpulannya untuk company yang dah ada nama dan tak ada nama sekalipun, lagu produk amat sesuai digunakan di dalam strategi marketing anda.

Published by Mixology Music

Record Label, Hits Making, No 1 Jingle Producer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: