Bagaimana pengulangan lirik lagu boleh menambahkan awareness terhadap satu brand itu?



Kita kena ulang brand kita lirik tu ulang-ulang dekat chorus supaya orang ingat.

Ada 2 advantage bila buat benda ni :-

1) dari segi positif bila kita ulang dan ulang dia akan tangkap “kenapa lagu ni ulang-ulang”? Tapi bila pengulangan lagu tu boleh membuatkan orang curious tentang brand itu. Jadi kalau kita sebut brand itu sekali, orang tak ingat. Tapi kalau kita sebut banyak kali dalam bentuk rythm yang seronok, orang akan terus tangkap dan tahulah itu brand apa. Kalau dia dah tahu brand apa tu dia akan ingat sebab lagu tu masuk dalam kepala dan melekat.

2) dari segi negatif pun bagus juga sebab katakanlah kita dah biasa dengar lagu tu diulang-ulang, orang kan macam “lagu apa ni? annoyingnye!!” So kadang-kadang benda macam tu boleh masuk kepala dia lama-lama daripada tak suka jadi suka sebab lagu tu akan melekat sebab lagu tu catchy.
That’s why pengulangan tu bagus dalam membuat lagu-lagu produk.

Published by Mixology Music

Record Label, Hits Making, No 1 Jingle Producer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: